Japoński nóż Santoku z linii Miyabi 6000MCT jest nożem do wykorzystania codziennego, a jego nazwa pochodzi od „Trzech cnót", czyli mięsa, ryb i warzyw, które kroi wyśmienicie. Ostrze produkowane jest ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 zakutej w 2 powłokach stali rdzoodpornej unosijącej ochronę rdzenia przed pęknięciem.
Wykute głownia poddawana jest procesowi hartowania i mrożenia (CRYODUR®), co zapewnia twardość około 63 w skali Rockwella, bardzo prawidłową wytrzymałość, wytrzymałość na korozję i optymalną sprężystość ostrza.
Ciemnobrązowy uchwyt z drewna drzewa Cocobolo nadaje szyku i jest wygodny w dzięki praktycznemu kształtowi i wyważeniu. Taka harmonia pozwala na bezproblemową pracę poprzez dłuższy czas bez uczucia zmęczenia.
marka zwrócił uwagę na autentyczny japoński profil ostrza, klasyczny i oryginalny wzór powstający w procesie kucia znamionujący tradycyjne rzemiosło Kraju kwitnącej wiśni. Nóż jest szlifowany dwustronnie techniką Honbazuke.
Nóż Santoku Miyabi 6000MCT to wysoka jakość z japońskim designem i Twoje nowe narzędzie codziennego stosowania. Parametry SZCZEGÓLNE Supertwardy rdzeń ostrza tworzony ze stali proszkowej MicroCarbide MC63, laminowany w dwóch powłokach stali o wyższej elastyczności Ostrze wykuwane a następnie hartowane technologią CRYODUR® nad wyraz dobrą odporność, odporność na korozję i adekwatną sprężystość ostrza Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime Symetryczne ostrze z ultraostrą krawędzią Honbazuke zagwarantuje niesamowitą ostrość stabilna rękojeść z drewna Cocobolo zapewnia znakomitą równowagę, nieszablonowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszelkich technik rozmiary Długość ostrza: 18 cm Długość uchwytu: 14 cm Szerokość ostrza: 0.2 cm Szerokość uchwytu: 2.5 cm Wysokość: 4.9 cm Masa: 0.21 kg