[Nóż Sujihiki Miyabi 6000MCT - Why Buy] Japoński nóż Sujihiki z kolekcji Miyabi 6000MCT jest wszechstronnym rozwiązaniem i uzupełniającą atrakcją w Twojej kuchni. Długi nóż z ergonomicznym uchwytem jest idealny do cięcia mięsa i ryb łatwy do czyszczenia.
Drewniany uchwyt powoduje, że nóż jest wygodny w trzymaniu i upraszcza cięcie pod przeróżnymi kątami. Rdzeń noża wytwarzany jest z bardzo twardej sproszkowanej stali, która jest zamknięta dwoma dodatkowymi warstwami stali.
Specjalna obróbka nadaje ostrzu typowy wzór. Ostrze jest również obrabiane za pomocą różnorodnych procesów hartowania, w tym hartowania w lodzie (CRYODUR®). Zagwarantuje to konkretne i trwałe ostrze. Nóż został oszlifowany dwustronne techniką Honbazuke, co zagwarantuje twardość około 63 w skali Rockwella.
Lekko wygięty uchwyt zbudowany z ciemnobrązowego drewno ma tradycyjny japoński zarys i komfortowo leży w dłoni. Wewnętrzny system dociskowy rękojeści gwarantuje równą łatwość pracy z szeroką gamą technik cięcia.
Nóż Sujihiki 6000MCT jest wytrzymałym, rozciągliwym, wytrzymałym narzędziem, po które na pewno sięgniesz, ilekroć wejdziesz do kuchni. Parametry SZCZEGÓLNE - Rdzeń ostrza wytworzony ze stali MicroCarbide MC63 - Ostrze hartowane technologią CRYODUR® stanowczo korzystną odporność, wytrzymałość na korozję i adekwatną elastyczność ostrza - Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime - Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość - stabilna rękojeść z drewna pakka zagwarantuje perfekcyjną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik cięcia