Japoński nóż Sujihiki z kolekcji Miyabi 6000MCT jest wszechstronnym rozwiązaniem i uzupełniającą atrakcją w Twojej kuchni. Długi nóż z ergonomicznym uchwytem jest idealny do cięcia mięsa i ryb łatwy do czyszczenia.
Drewniany uchwyt powoduje, że nóż jest wygodny w trzymaniu i upraszcza cięcie pod przeróżnymi kątami. Rdzeń noża wytwarzany jest z bardzo twardej stali proszkowej, która jest zamknięta dwoma dodatkowymi warstwami stali.
W procesie kucia taki laminat dwóch rodzajów stali staje się jednocześnie bardzo twardy i wytrzymały na pęknięcia. Cykl kucia nadaje ostrzu charakterystyczny wzór. Ostrze jest jeszcze obrabiane cieplnie za pomocą złożonych procesów hartowania i mrożenia (CRYODUR®) zagwarantuje to solidne i trwałe ostrze o twardość około 63 w skali Rockwella.
Nóż został oszlifowany dwustronnie techniką Honbazuke zapewniającą najwyższy poziom ostrości. Lekko wygięty uchwyt zbudowany z ciemnobrązowego drewno ma klasyczny japoński kształt i komfortowo leży w rąk.
Wewnętrzny system dociskowy rękojeści zapewnia równą łatwość pracy z szeroką gamą technik cięcia. Nóż Sujihiki 6000MCT jest wytrzymałym, rozciągliwym, wytrzymałym narzędziem, po które na pewno sięgniesz, ilekroć wejdziesz do kuchni.
właściwości SZCZEGÓLNE Supertwardy rdzeń ostrza stworzony ze stali proszkowej MicroCarbide MC63, laminowany w dwóch powłokach stali o wyższej elastyczności Ostrze wykuwane a następnie hartowane technologią CRYODUR® istotnie dobrą wytrzymałość, niepodatność na korozję i optymalną elastyczność ostrza Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime Symetryczne ostrze z ultraostrą krawędzią Honbazuke gwarantuje niesamowitą ostrość stabilna rękojeść z drewna Cocobolo zagwarantuje idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszelkich technik wymiary Długość ostrza: 24 cm Długość uchwytu: 14 cm Szerokość ostrza: 0.2 cm Szerokość uchwytu: 2.4 cm Wysokość: 3.6 cm Masa: 0.2 kg