[Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT - Why Buy] Japoński nóż Gyutoh z linii Miyabi 6000MCT jest wspaniałym narzędziem szefa kuchni. Posiada gładkie ostrze o długości 16, 20 lub 24 cm, które genialnie poradzi sobie z pokrojeniem ryb i mięsa.
wielkie warzywa jeszcze nie stanowią dla niego problemu. Ostrze jest stworzone ze stali proszkowej MicroCarbide, a następnie poddawane procesowi hartowania lodem (CRYODUR®) w celu osiągnięcia ekstremalnie wysokiego poziomu twardości i ostrości.
Stal ta jest ręcznie kuta, co nadaje ostrzu nieprzeciętny klasyczny japoński wygląd. Nóż zyskuje finalną ostrość dzięki technologii ostrzenia Honbazuke. Użytecznie ukształtowana rączka tworzona jest z kokobolo, czyli ciemnego, gładkiego drewna, które ładnie kontrastuje z ostrzem.
Rękojeść ma wygięty kształt, umożliwiający nietrudne cięcie. Uchwyt jest należycie wyważonym standardem dla serii MIYABI 6000MCT. Dzięki czemu balansowi możesz pracować przez dłuższy czas bez uczucia zmęczenia.
Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT to wysokiej jakości japoński nóż, dzięki któremu możesz wykonać mnóstwo prac w kuchni. Cechy SZCZEGÓLNE - Rdzeń ostrza wytwarzany ze stali MicroCarbide MC63 - Ostrze hartowane technologią CRYODUR® wyjątkowo dobrą trwałość, wytrzymałość na korozję i stosowną sprężystość ostrza - Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime - Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke gwarantuje niesamowitą ostrość - jednostajna rękojeść z drewna pakka zagwarantuje idealną równowagę, nieszablonowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszelkich technik cięcia