Japoński nóż Gyutoh z linii Miyabi 6000MCT jest wspaniałym narzędziem szefa kuchni. Posiada gładkie ostrze o długości 16, 20 lub 24 cm, które genialnie poradzi sobie z pokrojeniem ryb i mięsa. Wielkie warzywa jeszcze nie stanowią dla niego problemu.
Ostrze jest stworzone z laminatu stali proszkowej MicroCarbide, a także dwóch warstw stali nierdzewnej o niższej twardości i większej elastyczności. Tak kuta głownia poddawana jest procesowi hartowania i wymrażania (CRYODUR®) w celu osiągnięcia skrajnie wysokiego poziomu twardości i utrzymania ostrości.
proces kucia nadaje mu specyficzny wzór i wyjątkowość. Nóż zyskuje finalną ostrość dzięki technologii ostrzenia Honbazuke. Użytecznie ukształtowana rączka wyprodukowana jest z Cocobolo, czyli ciemnego, gładkiego drewna, które atrakcyjnie kontrastuje z ostrzem.
Rękojeść ma wygięty kształt, zapewniający wygodę. Poprawnie wyważony uchwyt jest standardem całej serii MIYABI 6000MCT. Dzięki temu balansowi możesz pracować poprzez dłuższy czas bez uczucia zmęczenia. Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT to wysokiej jakości japoński nóż, dzięki któremu możesz wykonać dużo prac w kuchni.
parametry SZCZEGÓLNE Supertwardy rdzeń ostrza wyprodukowany ze stali proszkowej MicroCarbide MC63, laminowany w dwóch powłokach stali o wyższej sprężystości Ostrze wykuwane a następnie hartowane technologią CRYODUR® wyjątkowo prawidłową odporność, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime Symetryczne ostrze z ultraostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość stabilna rękojeść z drewna Cocobolo gwarantuje genialną równowagę, unikatowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszelkich technik rozmiary Długość ostrza: 16 cm 20 cm 24 cm Długość uchwytu: 14 cm 14 cm 14 cm Szerokość ostrza: 0.2 cm 0.2 cm 0.2 cm Szerokość uchwytu: 2.5 cm 2.5 cm 2.5 cm Wysokość: 4.7 cm 5 cm 5.1 cm Masa: 0.18 kg 0.21 kg 0.23 kg