Japońskie noże MIYABI 4000FC serdecznie zapraszają do odkrycia tradycyjnej sztuki wytwarzania noży. Ta niezwykła linia to połączenie atrakcyjna i ostrości, czego genialnym dowodem jest nóż GYUTOH przystępny w rozmiarach 20 albo 24 cm. Jego obustronnie ostrzona klinga wspaniale spełni oczekiwania podczas obrabiania i krojenia mięs, a także przygotowania obfitych warzyw.
Ostrze FRIODUR tworzone zostało z podwójnie hartowanej lodem stali FC61, odznaczającej się wysoką twardością i trwałością nawet podczas intensywnego wykorzystywania. Zaimplementowany podczas produkcji szlif Katana-Edge to symbol profesjonalnego kunsztu, który znajduje się w ostrzach tradycyjnych, japońskich mieczy.
Estetyka japońskich noży kuchennych za każdym razem widoczna jest w dodatku w ich uchwytach. Linia MIYABI 4000FC odznacza się ośmiokątnymi rączkami i trzpieniami. Forma ta czyni noże bezpiecznymi i wyjątkowo komfortowymi, a uchwyt z drewna Pakka oraz mozaikowe logo linii powodują,nieprzeciętnie prezentują się one w każdej kuchni.
Wszystkie noże MIYABI wytwarzane są przez markę ZWILLING w ich własnej fabryce, mającej siedzibę w Seki, w Japonii. Jest to więc miejsce, w którym spotykają się niemiecka inżynieria słynnego Solingen z niesamowitym, japońskim rzemiosłem.
atrybuty SZCZEGÓLNE