Japoński nóż Kudamono z linii Miyabi 7000D to przydatny, wysokiej jakości dodatek do Twojej kuchni, który wygrywa z innymi nożami jednocześnie pod względem jakości, jak i zakresu zastosowań. Ostrze, z wyjątkowo ostrym wykończeniem dzięki szlifowaniu Honbazuke, jest specjalnie przeznaczone do skutecznego i dokładnego czyszczenia i siekania różnorodnych rodzajów owoców i warzyw.
Autentyczny japoński profil ostrza w połączeniu z japońskim kształtem D rękojeści to zwycięska kombinacja. Skutkiem jest uniwersalny nóż do warzyw, który zawsze poprawnie leży w rąk i przydaje się w trakcie wszystkich konwencjonalnych prac związanych z cięciem.
korzystnie wyważony uchwyt zapobiega na dodatek zmęczeniu w trakcie użytkowania. Wytrzymała wieloskładnikowa stal rdzenia, składająca się z kobaltu, molibdenu i wanadu otoczona 64 powłokami stali nierdzewnej, pomaga ostrzu noża osiągnąć twardość około 60 w skali Rockwella.
Dzięki wszechstronnemu Kudamono nie tylko możesz wyposażyć swoją kuchnię w wysokiej jakości ostrze, ale możesz radować się najwyższym komfortem w trakcie krojenia lub czyszczenia owoców lub warzyw. Cechy SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza ze stali CMV60 laminowany w procesie kucia w 64 powłokach stali nierdzewnych zapewnia twardość i solidność specyficzny wzór damastu Ostrza hartowane technologią CRYODUR® stanowczo prawidłową trwałość, oporność na korozję i trafną elastyczność klasyczny zarys uchwytu w zarysie litery "D" z specyficznym wzornictwem zapewniającym perfekcyjną równowagę i niestrudzone cięcie Symetryczne ostrze z ultraostrą krawędzią Honbazuke gwarantuje niesamowitą ostrość Wytrzymała i nieskomplikowana w czyszczeniu rękojeść, wyprodukowana z wielowarstwowego lnu i żywicy plastikowej w połączeniu ze stalą nierdzewną rozmiary Długość ostrza: 9 cm Długość uchwytu: 11 cm Szerokość ostrza: 0.2 cm Szerokość uchwytu: 1.6 cm Wysokość: 2.5 cm Masa: 0.09 kg