[Nóż Shotoh Miyabi 6000MCT - Why Buy] Japoński nóż Shotoh z kolekcji Miyabi 6000MCT to perfekcyjne połączenie funkcjonalności, a także estetyki. Ma ostrze o długości9 lub 13 cm i nieszablonowy wygląd rękojeści. Ostrze produkowane jest ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 osadzonej w 2 warstwach stali, a następnie poddawane procesowi hartowania lodem (CRYODUR®), co zapewnia twardość około 63 w skali Rockwella, bardzo prawidłową solidność, wytrzymałość na korozję i stosowną rozciągliwość ostrza.
Stal ta jest ręcznie kuta, co nadaje ostrzu genialny tradycyjny japoński wygląd. Nóż zyskuje finalną ostrość dzięki technologii ostrzenia Honbazuke. Drobne wgniecenia na ostrzu natomiast gwarantują, że jedzenie do niego nie przylega.
Rękojeść z ciemnobrązowego drewna kokobolo o ergonomicznym kształcie gwarantuje jednostajny chwyt, wyjątkowy komfort pracy i cięcie bez uczucia zmęczenia. Estetyczne odczucia wzbogaca atrakcyjny sztyft mozaikowy.
Miyabi Shotoh 6000MCT to wyrafinowane rozwiązanie, które przekształci Twój czas w kuchni w wyjątkowe doświadczenie. Atrybuty SZCZEGÓLNE - Rdzeń ostrza stworzony ze stali MicroCarbide MC63 - Ostrze hartowane technologią CRYODUR® bardzo korzystną solidność, wytrzymałość na korozję i stosowną sprężystość ostrza - Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime - Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke gwarantuje niesamowitą ostrość - zrównoważona rękojeść z drewna pakka zapewnia wspaniałą równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik cięcia