Nóż SHOTOH z linii MIYABI 5000MCD to uczta dla oczu wszelkich zwolenników japońskiej kuchni. Nadzwyczajnie pasuje do krojenia, oczyszczania, a także obierania warzyw i owoców. Uchwyt tego perfekcyjnego noża produkowany został z drewna brzozy Masur, której tekstura sprawia, iż każdy przedstawiciel serii jest nieszablonowy. Szlachetny wygląd dopełniają umieszczona na końcu zaślepka, a także filigranowe, mozaikowe logo. Dodatkowo rączka uformowana jest na kształt litery D, co gwarantuje świetne wyważenie i pozwala na genialną kontrolę podczas pracy. Dzięki czemu nawet najmocniej czasochłonne potrawy przyrządzone będą bez grama wysiłku.
Ostrze noża znamionuje nie tylko ładny, specyficzny wzór damasceński, lecz też stal, z której powstał jego rdzeń – a mianowicie niesamowicie twarda stal MicroCarbide MC63. Rdzeń ten osadzony został w aż 100 powłokach dwóch rodzajów stali. Ponadto ostrze CRYODUR utwardzone zostało przez hartowanie lodem w temperaturze -196°C. Dzięki czemu uzyskano ponadprzeciętną twardość ok. 63 w skali Rockwella, która zagwarantuje najkorzystniejsze parametry tnące i niesłychaną sprężystość. Warto też dodać, że ostrze noża SHOTOH szlifowano ręcznie metodą Honbazuke – zaimplementowano do tego najlepsze, naturalne kamienie szlifierskie a następnie wypolerowano na skórzanych pasach. Dzięki nożom SHOTOH połączą Państwo niesamowicie cieszącą oczy estetykę z przyjemnością krojenia i przygotowywania potraw.
parametry SZCZEGÓLNE