Najwyższej jakości japoński nóż Gyutoh z kolekcji Miyabi 6000MCT to nieprzeciętne połączenie funkcjonalności i estetyki. Ma ostrze o długości 24 cm i nieszablonowy wygląd rękojeści. Ostrze wykonane jest ze stali proszkowej MicroCarbide MC63, co gwarantuje istotnie dobrą trwałość, oporność na korozję i słuszną rozciągliwość ostrza. Miyabi Shotoh 6000MCT to wyrafinowane rozwiązanie, które przekształci Twój czas w kuchni w nieszablonowe doświadczenie.
Ostrze produkowane jest ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 osadzonej w 2 warstwach stali, a następnie poddawane procesowi hartowania lodem (CRYODUR®), co zagwarantuje twardość około 63 w skali Rockwella, stanowczo prawidłową solidność, oporność na korozję i stosowną sprężystość ostrza. Stal ta jest ręcznie kuta, co nadaje ostrzu świetny klasyczny japoński wygląd. Nóż zyskuje finalną ostrość dzięki technice ostrzenia Honbazuke. Drobne wgniecenia na ostrzu natomiast gwarantują, iż jedzenie do niego nie przylega.
Rękojeść z ciemnobrązowego drewna kokobolo o ergonomicznym profilu zapewnia jednostajny chwyt, wyjątkowy komfort pracy i cięcie bez uczucia zmęczenia. Estetyczne odczucia wzbogaca przepiękny sztyft mozaikowy.
cechy:
rozmiary: