Japoński nóż GYUTOH z linii MIYABI 5000MCD, dostępny w rozmiarach 20 albo 24 cm, olśniewa z reguły swoim bardzo cienkim, ale zarazem zrównoważonym ostrzem, posiadającym autentyczny, japoński profil.
Krawędź ostrza jest symetryczna i ostrzona na kąt 19° szlifem Honbazuke zapewniając niezwykłą ostrość. Dlatego choćby najwytworniejsze potrawy przygotują Państwo w mgnieniu oka. Ostrze noża gromadzi stworzony ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 rdzeń, laminowany w 100 warstw stali nierdzewnych o przeróżnych właściwościach fizycznych.
W ten sposób stwarza się wyjątkowy dla każdego noża wzór, twardość z zachowaniem sprężystości i udarności na wymaganym poziomie. W dodatku ostrze CRYODUR hartowane a następnie wymrażane w temperaturze -196°C charakteryzuje się niezrównaną wręcz twardością o wartości ok.
63 HRC. Dla wygody kucharza i wzmocnienia efektu wizualnego uchwyt noża uformowano na kształt litery D i wyprodukowano z efektownego drewna brzozy Masur, która także olśniewa niezrównanym nigdzie indziej rysem słojów.
Dzięki prawidłowemu balansowi noże GYUTOH zapewniają płynną i wydają pracę bez wysiłku choćby poprzez długi czas. Wpływa to na adekwatną kontrolę podczas krojenia. Z nożami GYUTOH marki Miyabi wyposażą Państwo swoją kuchnię w narzędzie o nieporównanej sile cięcia.
atrybuty SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 zakuty w 100 powłokach stali – dla niespotykanej czystości, trwałości, twardości ok. 63 HRC i idealnych atrybuty tnących niepowtarzalny dla każdego ostrza wzór damastu Hartowane i wymrażane ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, rozciągliwe i oporne na korozję Oryginalny japoński profil ostrza Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość Uchwyt z drzewa brzozy Masur w zarysie litery D dla słusznej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku wymiary Długość ostrza: 20 cm 24 cm Długość uchwytu: 13.7 cm 13.8 cm Szerokość ostrza: 0.2 cm 0.2 cm Szerokość uchwytu: 2.3 cm 2.3 cm Wysokość: 4.7 cm 5.4 cm Masa: 0.17 kg 0.2 kg