Kto choć raz w życiu używał w kuchni naprawdę ostrego noża, ten wspaniale rozumie fascynację znakomitym sprzętem.nawet najlepsze ostrze z czasem traci swoje parametry tnące. Utrzymanie jakości w przypadku noży jest jednym z najmocniejszych czynników umilających codzienną pracę w kuchni.
Kluczowy jest szlif. Ale zanim zaintrygowany tematem zaczniesz przeszukiwać najdalsze zakątki Internetu, spokojnie przeczytaj tekst do końca. Ostrzałka do noży Zwilling V-Edge gwarantuje fachowe ostrzenie w domowych warunkach.
Jej mechanizm ostrzący jest ekstremalnie prosty i absolutnie efektywny. Ostrze dobrze szlifowanego noża powinno od dołu do góry układać się w literę V. Dzięki ukształtowanym w ten sposób kamieniom ceramicznym szlifowane jest ono równo na całej długości bez ryzyka uszkodzenia.
Dla noży europejskich i japońskich przystępne są wymienne adaptery o różnorodnych kątach, które, jeśli akurat nie są stosowane, mogą być przechowywane w wygodnym schowku u spodu urządzenia. Ich wymiana jest banalnie prosta i nie wymaga pomocy specjalisty.
Poza niezwykłą funkcjonalnością, ostrzałka V-Edge odznacza się specyficznym designem i najwyższą jakością wykonania, dzięki czemu już na pierwszy rzut oka widać, iż jest naprawdę korzystnym narzędziem. Zamiast za każdym razem chować ją do szafy, może stać na blacie urozmaicając i zdobiąc wyposażenie każdej kuchni, będąc pod ręką podczas przygotowania wszystkich powszednich posiłków.
Dzięki ostrzałce Zwilling V-Edge Wasze noże zawsze będą profesjonalnie naostrzone, ciesząc przy każdym użyciu. Cechy SZCZEGÓLNE nadzwyczajne rezultaty ostrzenia nietrudna w użyciu Wymienne adaptery kątowe do noży europejskich lub japońskich 2 kamienie szlifierskie o przeróżnych rozmiarach ziarna (#160 i #360) innowacyjny, metaliczno-czarny design rozmiary Długość: 8.1 cm Szerokość: 20.2 cm Wysokość: 20.9 cm Masa: 1.05 kg