Obieraczka SKBZ 12N jest urządzeniem wytworzonym ze stali nierdzewnej służącym do obierania warzyw okopowych (marchew, buraki czerwone, ziemniaki), jednak z reguły jest używana do obierania ziemniaków. Jednorazowy wsad warzyw 12 kg. Walec obieraczki, drzwiczki, a także dno są pokryte korundem, która gwarantuje dokładne obieranie warzyw. Urządzenie musi być podłączone do wody, ponieważ cykl obierania odbywa się z udziałem wody bieżącej. Dzięki temu warzywa są już wstępnie opłukane, a solidnie rozdrobnione i nawodnione obierki prosto spływają do kanalizacji. Po maszynowym obieraniu warzywa wymagają jeszcze tzw. Wyoczkowania i precyzyjnego opłukania.
obszerniejszą wydajność obierania uzyskamy, sortując warzywa wg wielkości – produkty o podobnej wielkości obierać się będą w tym samym czasie, bez zbędnego tracenia na wadze.
Korund to stanowczo twardy minerał, niełupliwy, odporny na środki chemiczne i ścieranie, dlatego nie ma konieczności podmiany okładzin.
Uwaga:
w przypadku słabo drożnej kanalizacji zaleca się wykorzystywanie separatora obierzyn. W wyposażeniu wyłącznik. Montaż urządzenia musi być wyprodukowany poprzez autoryzowany albo certyfikowany serwis RM Gastro pod rygorem utraty gwarancji. Możliwość wydłużenia gwarancji do 24 miesięcy po zarejestrowaniu urządzenia oraz dokonaniu płatnego przeglądu urządzenia. Artykuł na zamówienie. Czas oczekiwania ustalany przy składaniu zamówienia.