Obieraczka SKBZ-20L o wsadzie 20 kg jest urządzeniem służącym do obierania warzyw okopowych (marchew, buraki czerwone, ziemniaki), jednak najczęściej jest użytkowana do obierania ziemniaków. Walec obieraczki, drzwiczki i dno są pokryte korundem, która zapewnia dokładne obieranie warzyw. Obudowa obieraczki jest wytwarzana ze stali malowanej proszkowo. Urządzenie musi być podłączone do wody, ponieważ cykl obierania odbywa się z udziałem wody bieżącej. Dzięki temu warzywa są już wstępnie opłukane, a potężnie rozdrobnione i nawodnione obierki łatwo spływają do kanalizacji. Po maszynowym obieraniu warzywa wymagają jeszcze tzw. Wyoczkowania i precyzyjnego opłukania.
większą efektywność obierania uzyskamy, sortując warzywa wg wielkości – produkty o podobnej wielkości obierać się będą w tym samym czasie, bez zbędnego tracenia na wadze.
Korund to szczególnie twardy minerał, niełupliwy, odporny na środki chemiczne i ścieranie, dlatego nie ma konieczności podmiany okładzin.
Uwaga:
w sytuacji słabo drożnej kanalizacji zaleca się używanie separatora obierzyn. W wyposażeniu wyłącznik. Montaż urządzenia musi być wytwarzany przez autoryzowany albo certyfikowany serwis RM Gastro pod rygorem utraty gwarancji. Możliwość wydłużenia gwarancji do 24 miesięcy po zarejestrowaniu urządzenia oraz dokonaniu płatnego przeglądu urządzenia. Artykuł na zamówienie. Czas oczekiwania określany przy składaniu zamówienia.