Obieraczka SKBZ 20N jest urządzeniem wyprodukowanym ze stali rdzoodpornej służącym do obierania warzyw okopowych (marchew, buraki czerwone, ziemniaki), jednak z zasady jest używana do obierania ziemniaków. Jednorazowy wsad ziemniaków 20 kg.
Walec obieraczki, drzwiczki i dno są pokryte korundem, która gwarantuje staranne obieranie warzyw. Urządzenie musi być podłączone do wody, ponieważ proces obierania odbywa się z udziałem wody bieżącej. Dzięki temu warzywa są już wstępnie opłukane, a konkretnie rozdrobnione i nawodnione obierki łatwo spływają do kanalizacji. Po maszynowym obieraniu warzywa wymagają jeszcze tzw. Wyoczkowania i starannego opłukania.
większą wydajność obierania uzyskamy, sortując warzywa wg wielkości – produkty o podobnej wielkości obierać się będą w tym samym czasie, bez zbędnego tracenia na wadze.
Korund to istotnie twardy minerał, niełupliwy, wytrzymały na środki chemiczne i ścieranie, dlatego nie ma konieczności wymiany okładzin.
Uwaga:
w przypadku słabo drożnej kanalizacji zaleca się wykorzystywanie separatora obierzyn. W wyposażeniu wyłącznik. Montaż urządzenia musi być wytwarzany przez autoryzowany albo certyfikowany serwis RM Gastro pod rygorem utraty gwarancji. Możliwość wydłużenia gwarancji do 24 miesięcy po zarejestrowaniu urządzenia i dokonaniu płatnego przeglądu urządzenia. Artykuł na zamówienie. Czas kryteria ustalany przy składaniu zamówienia.