Obieraczka SKBZ 6 L jest niewielkim urządzeniem służącym do obierania warzyw okopowych (marchew, buraki czerwone, ziemniaki), jednak najczęściej jest wykorzystywana do obierania ziemniaków. Jednorazowy wsad warzyw 6 kg. Walec obieraczki, drzwiczki i dno są pokryte korundem, która gwarantuje dokładne obieranie warzyw. Pokrywa obieraczki jest wytworzona ze stali malowanej proszkowo. Urządzenie musi być podłączone do wody, ponieważ cykl obierania odbywa się z udziałem wody bieżącej. Dzięki czemu warzywa są już wstępnie opłukane, a konkretnie rozdrobnione i nawodnione obierki z łatwością spływają do kanalizacji. Po maszynowym obieraniu warzywa wymagają jeszcze tzw. Wyoczkowania i skrupulatnego opłukania.
pokaźniejszą efektywność obierania uzyskamy, sortując warzywa wg wielkości – produkty o podobnej wielkości obierać się będą w tym samym czasie, bez zbędnego tracenia na wadze.
Korund to nad wyraz twardy minerał, niełupliwy, odporny na środki chemiczne i ścieranie, dlatego nie ma konieczności podmiany okładzin.
Uwaga:
w przypadku słabo drożnej kanalizacji zaleca się wykorzystywanie separatora obierzyn. W wyposażeniu wyłącznik. Montaż urządzenia musi być wykonany poprzez autoryzowany albo certyfikowany serwis RM Gastro pod rygorem utraty gwarancji. Możliwość wydłużenia gwarancji do 24 miesięcy po zarejestrowaniu urządzenia i dokonaniu płatnego przeglądu urządzenia. Towar na zamówienie. Czas realizacji uzgadniany przy składaniu zamówienia.