#bezjajtej – Książka nie tylko dla wegan! „Czy można zespolić pyszne słodkości, punkowe zacięcie i etyczny fason życia? Okazuje się, że jak najmocniej, a Agata i jej ekipa są w tym mistrzami. Warto w to wejść!" (Orestes „Everyday Hero" Kowalski – youtuber, miłośnik tatuaży i kotów, obrońca praw zwierząt) „Bez jaj – prościej nie można.
Nie ma już wymówki, że nie da się upiec wegańskich drożdżówek. Agata przygotowała dużo prostych przepisów na ciasta i ciasteczka bez części pochodzenia zwierzęcego. Książka nad wyraz spodoba się młodym łasuchom, nawet tym, którzy rzadko zaglądają do kuchni.
Mnie znakomita szata graficzna. Biegnijcie więc do sklepu po mleko sojowe!"(Ewa Wagner – redaktor naczelna magazynu „Kuchnia") „To, że weganie rezygnują z produktów pochodzenia zwierzęcego, nie oznacza, iż muszą się pożegnać z ulubionymi słodyczami!
Agata dzieli się pomysłami na fantastyczne ciasta i ciasteczka. Dużo prze-pisów jest tak prostych,prędko będziemy mogli usiąść z talerzem wegańskich słodkości i zabrać na kolana naszego kota, któremu nie poświęcamy czasu, gdy zamieniamy kuchnię w domową cukiernię.
Czego chcieć więcej?" (Joanna Wlazło – redaktor magazynu „Vege", Fundacja Viva!) „Agata przenosi stolicę weganizmu z Berlina do naszych domów. Nie musisz nigdzie jechać – przepisy i fotografie z tej książki sprawią, że poczujesz się jak w kawiarni na Kreuzbergu".
(Weronika Potepa – dyrektor kreatywna magazynu „V mag", od 5 lat mieszka w Berlinie) #prosteprzepisy #weganizmtonieluksus #veganfortheanimalsnotforhealth #słodkiebezkompromisów #itaktozjem #acomitam Roślinne pieczenie wcale nie jest trudne ani luksusowe czy luksusowe.
Chcę Cię namówić nie tylko do pieczenia według moich przepisów, zawartych w tej książce,też do tworzenia własnych kompilacji smakowych oraz wymyślania nowych dekoracji do tortów czy kremów do babeczek.
Traktuj tę książkę jak notatnik. Zapisuj na marginesach swoje uwagi. Nie bój się jej ubrudzić. Niech leży w kuchni na stole i żyje własnym życiem. Byłoby mi smutno, gdyby stała się zakurzoną ozdobą na regale w salonie.
Przeczytaj ją, zaznacz przepisy, które chcesz wypróbować, i zabierz się do pracy. Cukiernictwo jest trochę magią, lecz gwarantuję Ci,błyskawicznie opanujesz jej tajniki i zaskoczysz nie tylko siebie, lecz i swych bliskich.
Przekaż dalej to, czego się nauczysz, i twórz smakołyki razem z przyjaciółmi, wspólnie wyjadając kremy i resztki ciast. Właśnie to jest najlepsze! Autorka ----------- Agata Wilkowska – rocznik ’88, nieokiełznana w swoich pasjach, samozwańcza wegańska cukierniczka.
Miesza, kręci, uciera, dekoruje. Rozbija utarte schematy, udowadniając, iż pieczenie roślinne nie jest ani skomplikowane, ani nudne. Uwielbia „podrabiać" tradycyjne wypieki, a tym samym uszczęśliwiać i zaskakiwać wszelkich łakomczuchów.
Tytuł Bez jaj roślinna cukiernia Autor Agata Wilkowska Wydawnictwo PUBLICAT EAN 9788327125347 ISBN 9788327125347 Kategoria Kuchnia,diety\Diety i zdrowe żywienie liczba stron 192 Format 19x24x1.4 cm Rok wydania 2019 Oprawa Miękka Wydanie 1 Waga 0.572 kg