Zastanawiasz się co podać dzisiaj dziecku do jedzenia? Szukasz pomysłów na smaczne i zdrowe dania dla dzieci? Chcesz przygotować coś nowego, ale przepis ma być prosty, a składniki dostępne w najbliższym sklepie?
Sięgnij po Księgę smaków dla dzieciaków. Wynajdziesz w niej ciekawe propozycje na śniadania, obiady i kolację dla dzieci w wieku między 6 miesiącem życia a 18 rokiem życia. W przepisach proponujemy również wersję bezmleczną, bezglutenową i bez jajek, tak aby każdy znalazł coś dla siebie. W książce tej, oprócz przepisów znajdziesz opis kilkunastu warzyw i owoców, wraz z wyszczególnieniem zawartych w nich cennych dla zdrowia substancji.
W książce Księga smaków dla Dzieciaków odnajdziesz:
77 przepisów na bardzo proste w przygotowaniu,interesujące dania dla dzieci
Opisy 12 warzyw i 11 owoców wraz ze zwróceniem uwagi, dlaczego warto podać je dziecku
Rozdział na temat kiszonek, ze sprawdzonymi przepisami na kapustę kiszoną i ogórki kiszone
Tabelę zamienników dla mleka, jajka, a także glutenu
Autorkami książki są pediatra i dietetyk. Dzięki temu posiłki są odżywcze, prawidłowo skomponowane i bogate w wartościowe elementy pokarmowe.
Tytuł Księga smaków dla dzieciaków Autorzy Izabela Jastrzębska, Kinga Kłeczek-Róg Wydawnictwo Żywieniowo EAN 9788361145585 ISBN 9788361145585 Kategoria Literatura, Kulinaria ilość stron 256 Format 260x200 mm Rok wydania 2021 Oprawa twarda