Kasza manna BadaPak perfekcyjnie spełni oczekiwania jako samodzielny posiłek, jak jeszcze jako zagęszczacz czy dodatek innych dań. Z reguły wykorzystywana jest do przygotowania zupy mlecznej, kleiku czy musu. Nadzwyczajnie komponuje się w owocami. Jest korzystnym dodatkiem do pulpetów, pasztetów czy klusek. Może być na dodatek zamiennikiem bułki tartej.
Kaszę manną można ugotować na wodzie albo na mleku. Przed gotowaniem kaszy nie trzeba płukać.
Kasza manna znana ponadto jako grysik to drobnoziarnista kaszka, bielmo mączne otrzymywane z najdrobniejszych, zmielonych ziaren pszenicy. Kaszka jest trafnie czyszczona, dzięki czemu dostajemy drobnoziarnisty miał. Ma biało-kremową barwę i słodkawy, delikatny smak.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.