Kasza Bulgur BadaPak jest powszechnie uznawana za szczególnie wartościowy produkt ze względu na wartości odżywcze jakie posiada. Zawiera widocznie więcej błonnika aniżeli pozostałe kasze. To doskonałe źródło potasu. Zawiera żelazo i kwas foliowy. Na dodatek dostarcza magnez, wapń, sód i fosfor. Kasza Bulgur BadaPak posiada liczne witaminy: A, E, K oraz wit z grupy B (ryboflawinę, niacynę tiaminę, wit B6). Bogata jest dodatkowo w nienasycone kwasy tłuszczowe, białko. Kasza ta ma niski indeks glikemiczny.
Kasza Bulgur BadaPak może być podawana na słodko jak i również z daniami wytrawnymi. Spełni oczekiwania jako zamiennik ziemniaków czy makaronu. Będzie wartościowym komponentyem zapiekanek, nadziewanych warzyw, przekąsek oraz dan orientalnych.
Kaszę bulgur należy wypłukać w bieżącej wodzie, następnie wsypać do osolonej wrzącej wody w proporcji 2:1 i gotować około 7 minut bez przykrycia.
Kasza Bulgur pozyskiwana jest z ziaren najmocniej wartościowej pszenicy – durum. Ziarna zbóż są gotowane, następnie suszone, a potem rozdrobnione w celu pozbycia się otrąb. W ten sposób powstaje kasza bulgur, która znamionuje się żółto-brązowym kolorem i lekko orzechowym aromacie.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.