Kasza owsiana z pełnego ziarna BadaPak jest produktem o wysokiej wartości odżywczej. Zawiera szerokie ilości substancji antyoksydacyjnych. Odgrywają one ważną rolę w organizmie, ponieważ neutralizują wolne rodniki. Jej źródłem witamin z grupy B (B1, B2, B3, B6). Kasza owsiana BadaPak dostarcza również witaminę E zwaną witaminą młodości. W jej składzie odnajdziemy minerały takie jak fosfor, potas i magnez. W mniejszych ilościach dostarcza wapnia, żelaza, sodu, cynku, selenu i miedzi.
Kasza owsiana BadaPak niepowtarzalny, lekko orzechowy smak. Może być spożywana na słodko z mlekiem, owocami i orzechami. Stanie na wysokości zadania także jako dodatek do kotletów, pulpetów, farszy, zapiekanek czy pierogów. Warto wzbogacać nią przeróżnego typu potrawy, gdyż kasza owsiana może wywierać dobroczynny wpływ na nasz organizm.
Przed gotowaniem kasze owsianą możemy przepłukać zimną wodą, jednak nie jest to wymagane. Kaszę wrzucamy do wrzącej wody albo mleka w proporcji 1 szklanka kaszy na 2,5 szklanki płynu. Gotujemy przez 20-30 minut.
Kasza owsiana pozyskiwana jest z ziaren owsa. Występuje w dwóch postaciach. Jako pełne ziarna (pęczak owsiany), a także rozdrobnioną, łamaną (kasza owsiana). W Polsce jeszcze jest niewiele znana, znacznie obszerniejszą popularnością cieszą się płatki owsiane. Jednak warto sięgać po kaszę, gdyż jest mniej przetworzona i posiada więcej wartości odżywczych.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.