Corticella Bologna Makaron Penne Prodotto in Italia to włoski makaron najwyższej jakości, tworzony z najwyższej jakości pszenicy durum, bogatej w proteiny. Konwencjonalny cykl suszenia makaronu w niskiej temperaturze pozwala zachować niezmienione wszystkie wartości odżywcze makaronu, nie wywołując utraty podstawowych aminokwasów takich jak np. Lizyna, dzięki temu białko jest lepiej przyswajalne poprzez organizm. Wszystkie formy makaronu sa otrzymywane przy użyciu foremek z brązu, które zwiększają zdolność wchłaniania sosu (charakterystyczna chropowatość na powierzchni makaronu). Makaron Penne (rurki) - Penne (po włosku „piórka") krótkie ścięte pod kątem ostrym rurki, to jeden z najpopularniejszych rodzajów makaronów. Doskonale komponuje się z pesto i owocami morza.
Tradycja włoskiego smaku, duży asortyment, wysoka jakość i konkurencyjna wartość, to główne właściwości makaronów Corticella, produkowanych w 100% z semoliny- twardej mąki z pszenicy durum. Makaron to podstawowy element codziennego menu każdego Włocha.
Waga netto: 0.5kg