Ostrzałka elektryczna, 3 stopniowa z diamentowymi dyskami, białaElektryczna ostrzałka do noży 130 Professional Chef‘sChoice® łączy w sobie dyski pokryte ścierniwem diamentowym i innowacyjną technologię ostrzenia, dając najostrzejsze i najtrwalsze ostrza spomiędzy wszelkich przystępnych na rynku ostrzałek.
dzięki temu urządzeniu wszystkie Twoje noże będą ostre jak brzytwa. Ponowne zaostrzenie noży, raz naostrzonych za pomocą modelu 130 zajmuje mniej niżeli minutę.dedykowana do ostrzenia noży europejskich, noży japońskich, noży kieszonkowych, noży santoku, noży do chleba, noży do filetowania.
Do ostrzy: gładkich, falistych (III stopień). II stopień kreuje mikroskopijne ząbki, co ułatwia krojenie włóknistych produktów, jak mięso. 3 poziomów: I – Diamentowe dyski służą do szybkiego doostrzania noży;II – Miniaturowa stalka z możliwością przekręcania i ostrzenia w nowym miejscu pręta (28 poziomów, każdy wystarcza na kilka tysięcy użyć); III – Dyski wygładzające służą do polerowania.cechy artykułu:Napęd elektryczny, Diamentowe materiały ścierne, Magnetyczne prowadnice ustalają korzystny kąt ostrzenia (20°), obudowa produkowana z tworzywa, Cztery stopki przeciwpoślizgowe, nietrudna w obsłudze, Długość pierwszego ostrzenia około 1 minuty, ponowne trwa około 10 sekund, Przed użyciem, zaleca się umycie noża albo wytarcie go czystą ściereczką --//--CharakterystykaRodzaj Ostrzałka elektryczna odcień Czarny, Biały MateriałyMateriał Tworzywo nienaturalne Materiał ostrza Diamentowe dyski Zasilanie i mocZasilanie Elektryczne Moc elektryczna (kW) 0,125