Kai SEKI Magoroku Shoso Nóż Szefa Kuchni
Noże serii SEKI Magoroku Shoso wyróżniają się prostotą i minimalistycznym designem.
równocześnie ostrze jak i rękojeść wykonane są ze stali rdzoodpornej. Ostrze ze stali wzbogacanej o węgiel osiąga wysoką twardość 58 (±1) HRC co w połączeniu z specyficznym sposobem powolnego ostrzenia i szlifowania daje legendarną ostrość KAI.
Jedną z linii noży jest linia SEKI Magoroku Shoso, którą wyróżnia prostota i surowy, gustowny design, przy zachowaniu ostrości dlatego także są prawdziwym klejnotem w kuchni.
Kute ostrza noży są stworzone z japońskiej stali, wzbogacanej w molibden, wanad oraz węgiel (0,8%) i osiągają twardość 58 (±1) HRC. oryginalny sposób powolnego ostrzenia i szlifowania przy użyciu najnowszych technice zagwarantuje mniejszy opór krawędzi tnącej. Efektem są ostrza o wspaniałej ostrości, solidności i trwałości, które sprawią, iż codzienne czynności związane z krojeniem albo siekaniem staną się przyjemnością.
Uchwyt z matowej stali nierdzewnej (18/8) z typowym diamentowym wzorem ma eliptyczny kształt, który zapewnia, że nóż genialnie leży w rąk, równocześnie osób prawo- i leworęcznych. Kształt rękojeści, jak na dodatek porowata struktura uniemożliwiają przypadkowemu wysunięcia się noża z rąk. Płynne przejście ostrze - uchwyt, brak łączeń itp. Pomaga utrzymać nóż w higienicznej czystości.
Prezentowany nóż posiada ostrze o długości 21 cm, rodzaju szefa kuchni nadaje się do krojenia mięs, wędlin, warzyw i owoców, genialnie sprawdza się także podczas siekania ziół czy szatkowaniu kapusty. Ze względu na swą uniwersalną i praktyczną długość jest potrzebnym wyposażeniem każdej kuchni jednocześnie dla profesjonalnego, jak i początkującego kucharza.