Kai Shun Classic Nóż Szefa Kuchni 20 cm:
Nóż szefa kuchni wyekwipowany jest w grube i sztywne ostrze przeznaczone do obróbki przeróżnego typu produktów.
kolekcja Shun jest jedną z najmocniej wszechstronnych linii Kai wytwarzanych ze stali damascenśkiej, dlatego renomowana jest przez najkorzystniejszych specjalistów i kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w oryginalnej technologii łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o różnorodnej twardości i elastyczności, zachowują najkorzystniejsze parametry stali czyli ostrość, twardość i wytrzymałość. Rdzeń ostrza wykonany jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki czemu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI używane są przez najmocniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najlepsze cechy stali czyli ostrość, twardość i wytrzymałość. Ostrza każdego z noży wyprodukowane są z bardzo twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai mają status najlepszych produktów w Japonii oraz na całym świecie i cieszą się wielkim zachwytm. Założona w 1908 r w Seiki producent Kai ma już ponad 100 lat, co zespala się z doświadczeniem , a także wypracowaną przez lata perfekcją i tradycją.
"""