Kai Shun Classic Nóż Uniwersalny 10 cm:
seria Shun jest jedną z najmocniej wszechstronnych kolekcji Kai stworzonych ze stali damascenśkiej, dlatego renomowana jest przez najlepszych specjalistów, a także kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w specyficznej technice łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o zróżnicowanej twardości i elastyczności, zachowują najlepsze cechy stali czyli ostrość, twardość i wytrzymałość. Rdzeń ostrza stworzony jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki temu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI wykorzystywane są poprzez najmocniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Poprzez lata zachowują najkorzystniejsze atrybuty stali czyli ostrość, twardość i odporność. Ostrza każdego z noży tworzone są z bardzo twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai mają status najkorzystniejszych produktów w Japonii, a także na całym świecie i cieszą się wielkim zachwytm. Założona w 1908 r w Seiki firma Kai ma już ponad 100 lat, co konsoliduje się z doświadczeniem , a także wypracowaną poprzez lata perfekcją i tradycją.
"""