Kai Shun Classic Nóż do Warzyw 9 cm:
seria Shun jest jedną z najszczególniej wszechstronnych kolekcji Kai wyprodukowanych ze stali damascenśkiej, dlatego szanowana jest poprzez najlepszych specjalistów oraz kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w niepowtarzalnej technice łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o rozmaitej twardości i elastyczności, zachowują najkorzystniejsze właściwości stali czyli ostrość, twardość i trwałość. Rdzeń ostrza wykonany jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki czemu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI wykorzystywane są przez najszczególniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Poprzez lata zachowują najlepsze parametry stali czyli ostrość, twardość i solidność. Ostrza każdego z noży wytworzone są z wyjątkowo twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai posiadają status najkorzystniejszych produktów w Japonii oraz na całym świecie i cieszą się wielkim zachwytm. Założona w 1908 r w Seiki producent Kai ma już ponad 100 lat, co wiąże się z doświadczeniem i wypracowaną poprzez lata perfekcją i tradycją.
"""