Kai Wasabi Black Nóż Nakiri 16,5 cm:
Nóż Nakiri Kai Wasabi Black to konwencjonalny japoński nóż do warzyw.znakomity do cięcia, siekania i szatkowania wszelkich rodzajów warzyw.
Wasabi Black to linia noży marki KAI z czarną rękojeścią wytworzoną z połączenia bambusa z polipropylenem. Rękojeść zaprojektowana tak, by zapewnić najwyższy poziom higieny przez wykorzystanie antybakteryjnych cechy bambusa.
Ostrze wykonane z polerowanej stali kutej o twardości 58 HRC jest w całości obejmowane przez rękojeść co zapobiega gromadzeniu się brudu pomiędzy elementami noża.
Noże KAI wykorzystywane są poprzez najistotniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najkorzystniejsze atrybuty stali czyli ostrość, twardość i wytrzymałość. Ostrza każdego z noży produkowane są z szczególnie twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai posiadają status najkorzystniejszych produktów w Japonii, a także na całym świecie i cieszą się wielkim podziwm. Założona w 1908 r w Seiki marka Kai ma już ponad 100 lat, co wiąże się z doświadczeniem i wypracowaną poprzez lata perfekcją i tradycją.
"""