Kai Shun Classic Nóż Gokujo 15 cm:
Kai Shun Classic Gokujo to klasyczny japoński nóż do plasterkowania mięsa lub ryby. Długie, wąskie ostrze jest wspaniale dostosowane do cięcia wyjątkowo cieniutkich plasterków do sushi albo sashimi. Dzięki wąskiemu,, lecz za to długiemu ostrzu wyśmienicie sobie radzi z obszernymi kawałkami mięs i warzyw
linia Shun jest jedną z najistotniej wszechstronnych serii Kai wytwarzanych ze stali damascenśkiej, dlatego lubiana jest poprzez najlepszych specjalistów oraz kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w specyficznej technologii łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o różnorodnej twardości i elastyczności, zachowują najlepsze cechy stali czyli ostrość, twardość i odporność. Rdzeń ostrza tworzony jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki czemu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI używane są przez najmocniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Poprzez lata zachowują najlepsze parametry stali czyli ostrość, twardość i odporność. Ostrza każdego z noży tworzone są z nad wyraz twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai mają status najlepszych produktów w Japonii, a także na całym świecie i cieszą się wielkim podziwm. Założona w 1908 r w Seiki firma Kai ma już ponad 100 lat, co scala się z doświadczeniem , a także wypracowaną poprzez lata perfekcją i tradycją.
"""