Kai Shun Classic Nóż Szefa Kuchni 25 cm:
Nóż szefa kuchni wyposażony jest w grube i nieelastyczne ostrze przeznaczone do obróbki różnorodnego typu produktów.
linia Shun jest jedną z najszczególniej wszechstronnych kolekcji Kai wytwarzanych ze stali damascenśkiej, dlatego uznana jest poprzez najkorzystniejszych specjalistów i kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w niepowtarzalnej technice łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o rozmaitej twardości i sprężystości, zachowują najkorzystniejsze atrybuty stali czyli ostrość, twardość i wytrzymałość. Rdzeń ostrza wytwarzany jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki czemu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI używane są przez najszczególniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najkorzystniejsze atrybuty stali czyli ostrość, twardość i odporność. Ostrza każdego z noży stworzone są z wyjątkowo twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai mają status najkorzystniejszych produktów w Japonii, a także na całym świecie i cieszą się wielkim podziwm. Założona w 1908 r w Seiki producent Kai ma już ponad 100 lat, co łączy się z doświadczeniem , a także wypracowaną przez lata perfekcją i tradycją.
"""