Kai Wasabi Black Nóż Szefa Kuchni 20 cm:
Nóż szefa wyposażony jest w grube i sztywne ostrze dedykowane do obróbki zróżnicowanego rodzaju produktów.
Wasabi Black to linia noży marki KAI z czarną rękojeścią tworzoną z połączenia bambusa z polipropylenem. Rękojeść zaprojektowana tak, by zapewnić najwyższy poziom higieny przez użycie antybakteryjnych atrybuty bambusa.
Ostrze wykonane z polerowanej stali kutej o twardości 58 HRC jest w całości obejmowane przez rękojeść co uniemożliwia gromadzeniu się brudu między elementami noża.
Noże KAI wykorzystywane są przez najistotniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najlepsze właściwości stali czyli ostrość, twardość i trwałość. Ostrza każdego z noży wyprodukowane są z niezwykle twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai mają status najkorzystniejszych artykułów w Japonii oraz na całym świecie i cieszą się wielkim podziwm. Założona w 1908 r w Seiki firma Kai ma już ponad 100 lat, co zespala się z doświadczeniem i wypracowaną przez lata perfekcją i tradycją.
"""