Kai Wasabi Black Nóż Santoku 16 cm:
Nóż Santoku Kai Wasabi Black asygnowany do porcjowania mięsa i ryb oraz siekania warzyw.
Wasabi Black to kolekcja noży firmy KAI z czarną rękojeścią stworzoną z połączenia bambusa z polipropylenem. Rękojeść zaprojektowana tak, aby zapewnić najwyższy poziom higieny poprzez użycie antybakteryjnych właściwości bambusa.
Ostrze wytwarzane z polerowanej stali kutej o twardości 58 HRC jest całkowicie obejmowane przez rękojeść co uniemożliwia gromadzeniu się brudu pomiędzy elementami noża.
Noże KAI użytkowane są przez najbardziej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najlepsze atrybuty stali czyli ostrość, twardość i wytrzymałość. Ostrza każdego z noży wykonane są z szczególnie twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai mają status najkorzystniejszych towarów w Japonii oraz na całym świecie i cieszą się wielkim podziwm. Założona w 1908 r w Seiki marka Kai ma już ponad 100 lat, co scala się z doświadczeniem i wypracowaną poprzez lata perfekcją i tradycją.
"""