Kai Shun Classic Nóż Do Plastrowania Karbowany 23 cm:
Karbowany Nóż do plastrowania Kai Shun Classic perfekcyjnie pasuje do krojenia większych kawałków mięsa, szynki, owoców i warzyw.
seria Shun jest jedną z najbardziej wszechstronnych kolekcji Kai tworzonych ze stali damascenśkiej, dlatego ceniona jest poprzez najkorzystniejszych specjalistów, a także kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w specyficznej technice łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o zróżnicowanej twardości i sprężystości, zachowują najkorzystniejsze atrybuty stali czyli ostrość, twardość i wytrzymałość. Rdzeń ostrza produkowany jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki temu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI użytkowane są przez najszczególniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najkorzystniejsze parametry stali czyli ostrość, twardość i odporność. Ostrza każdego z noży wykonane są z szczególnie twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai mają status najkorzystniejszych produktów w Japonii i na całym świecie i cieszą się wielkim zachwytm. Założona w 1908 r w Seiki firma Kai ma już ponad 100 lat, co zespala się z doświadczeniem oraz wypracowaną poprzez lata perfekcją i tradycją.
"""