Kai Shun Classic Nóż Santoku 14 cm:
Nóż Santoku Kai Shun Classic dedykowany do porcjowania mięsa i ryb i siekania warzyw.
linia Shun jest jedną z najbardziej wszechstronnych serii Kai wyprodukowanych ze stali damascenśkiej, dlatego ceniona jest przez najlepszych specjalistów, a także kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w niepowtarzalnej technice łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o zróżnicowanej twardości i sprężystości, zachowują najlepsze cechy stali czyli ostrość, twardość i trwałość. Rdzeń ostrza wytwarzany jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki czemu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI używane są przez najbardziej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najlepsze właściwości stali czyli ostrość, twardość i solidność. Ostrza każdego z noży wykonane są z szczególnie twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai mają status najkorzystniejszych produktów w Japonii oraz na całym świecie i cieszą się wielkim podziwm. Założona w 1908 r w Seiki marka Kai ma już ponad 100 lat, co integruje się z doświadczeniem , a także wypracowaną przez lata perfekcją i tradycją.
"""