Kai Shun Classic Nóż Szefa Kuchni 10,5 cm:
Nóż szefa kuchni wyposażony jest w grube i nieelastyczne ostrze dedykowane do obróbki zróżnicowanego typu produktów.
kolekcja Shun jest jedną z najszczególniej wszechstronnych serii Kai wyprodukowanych ze stali damascenśkiej, dlatego uznana jest przez najkorzystniejszych specjalistów, a także kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w niepowtarzalnej technologii łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o przeróżnej twardości i elastyczności, zachowują najlepsze parametry stali czyli ostrość, twardość i solidność. Rdzeń ostrza stworzony jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki czemu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI użytkowane są poprzez najmocniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najkorzystniejsze cechy stali czyli ostrość, twardość i odporność. Ostrza każdego z noży wytworzone są z szczególnie twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai posiadają status najlepszych produktów w Japonii i na całym świecie i cieszą się wielkim zachwytm. Założona w 1908 r w Seiki marka Kai ma już ponad 100 lat, co konsoliduje się z doświadczeniem oraz wypracowaną poprzez lata perfekcją i tradycją.
"""