BIO Mąka jaglana
Mąkę jaglaną uzyskuje się z obłuszczonego ziarna prosa. Jej delikatny smak oraz lekko orzechowy aromat powoduje,rewelacyjnie nadaje się do wyrobu naleśników, ciasteczek, a także innych wypieków. Mąka jaglana prawidłowo łączy się z innymi mąkami, np: ryżową, orkiszową czy kokosową. Rewelacyjna również do zagęszczania zup i sosów.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak jeszcze mogą być danymi literaturowymi.