Caputo Farina Pizzeria Mąka do Pizzy wariant 00 - to specjalna mąka wyprodukowana we Włoszech.
Ta rewelacyjna włoska mąka pszenna (1 kg) jest asygnowana do tradycyjnej pizzy neapolitańskiej.
Mąka na pizzę Caputo Pizzeria typ 00 to mieszanka najkorzystniejszej pszenicy, sprowadzona prosto z Włoch. To mąka z potężnym, sprężystym glutenem, doskonała do ciasta wymagającego długiej fermentacji. Wysokiej jakości gluten i skrobia sprzyjają tworzeniu ciasta o wyśmienitym nawodnieniu. Ciasto jest świetnie spulchnione i lekkie.
Mąka jest produktem naturalnym, bez nienaturalnych dodatków i enzymów.
Data ważności 14.02.2025
Wartość mąk Caputo jest doceniana i uznawana na całym świecie. Caputo to młyn z Neapolu, produkujący szeroką gamę mąki dla profesjonalistów od 1924 roku. Dzięki doświadczeniu trzech pokoleń Caputo zagwarantuje wyjątkowo wysokie standardy jakości. W Caputo selekcjonuje się i miesza najlepsze gatunki pszenicy. Następnie po powolnym procesie mielenia, uzyskiwana jest mąka, która zachowuje skrobię i naturalną autentyczność smaku.
Waga netto: 1kg