Ta książka w pełni zmieni twoje spojrzenie na gotowanie w plenerze! odnajdziesz tu przepisy autorskie oraz klasyczne, przeniesione z kuchni konwencjonalnej do polowej, by żar z ogniska dodał im prawdziwego ognia. Wypróbujesz zaskakujące połączenia części, poznasz świeże techniki gotowania i stworzysz smaki, których nie da się uzyskać na domowej kuchence! Ciesz się kulinarnymi przygodami i biesiadowaniem w korzystnym towarzystwie. Zorganizuj prawdziwą ucztę w ogrodzie czy przy ognisku, wypraw przyjęcie dla dzieci, oczaruj drugą połówkę randką w plenerze. Może i w tobie obudzi się chęć pierwotnego gotowania? Zostań fire chefem – poznaj kuchnię ognia! Tu dzieje się magia. Patrycja zabiera nas w kulinarną podróż po świecie, czerpie z natury, w niezwykły sposób łączy proste składniki. Jest sezonowo, barwnie, aromatycznie. Przeczytałam, obejrzałam i natychmiast chcę próbować. Zastanawiam się tylko, co pójdzie na pierwszy ogień. Beata Grątkowska, autorka książek i bloga Praktykulinarni.com To nie przepisy – to gotowe scenariusze na przygody poza domem z przyjaciółmi i bliskimi! Z tą książką porzucisz kuchnię i niezależnie od pory roku pobiegniesz rozpalać ogień. Ola Czapla-Oslislo, recenzentka kulinarna i autorka BlogOstryga.pl Ogień to żywioł, który od milionów lat daje ludziom poczucie bezpieczeństwa i ciepło, a Patrycji udało się go ujarzmić. Ta książka wprowadzi was w niezwykły świat potraw z grilla i BBQ. Andrzej Gibas, brązowy medalista Mistrzostw Świata BBQ Tytuł Jedzenie, że ogień. Niebanalna uczta w plenerze. Grill, ognisko, kociołek, ruszt Autor Patrycja Walter-Zagórska Wydawnictwo Pascal EAN 9788381039642 ISBN 9788381039642 Kategoria Kuchnia,diety\Kuchnia ilość stron 040A216F-CA42-4FE4-8AFE-D8A842BB84DE Rok wydania 2023 Oprawa Twarda