Kasza kuskus razowa BadaPak ma cenne wartości odżywcze, dużo białka, widoczne witaminy i minerały. Kasza ta jest genialnym źródłem żelaza. Na dodatek dostarcza także potas, magnez, miedź, mangan i cynk. Kasza kuskus BadaPak zawiera sporo witamin z grupy B – w szczególności kwas foliowy (wit B9), a także niacynę (wit B3 albo PP).
Kasza kuskus BadaPak stanowi świetną alternatywę dla makaronów, ziemniaków, ryżu czy innych kasz. Pasuje do podawania z gulaszem a także z warzywami w sosie. To szczególnie modny składnik sałatek, który czyni je smaczniejszymi i pożywniejszymi.
Kasza kuskus BadaPak jest łatwa w przygotowaniu. Starczy zalać ją gorącą wodą, tak by jej powierzchnia sięgała na ok. 1cm nad powierzchnią kaszy. Odstawić na około 5 minut i po upływie tego czasu kasza jest gotowa do spożycia.
Kuskus są to drobne, okrągłe, żółte ziarenka otrzymywane z pszenicy twardej - durum. Wywodzą się z krajów północno-zachodniej Afryki. Kuskus łączy w sobie właściwości kaszy jak i makaronu. Jest to równocześnie określenie kaszy jak i nazwa potrawy z niej przygotowywanej.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak jeszcze mogą być danymi literaturowymi.