Kasza jaglana BadaPak jest lekkostrawna i ponadto bogata w niemało elementów. Wśród wszystkich kasz wyróżnią się dużą zawartością żelaza oraz krzemu, minerału rzadko spotykanego w pożywieniu. Dostarcza także magnez, wapń, potas, cynk, miedź, mangan, a także fosfor. Na uwagę zasługuje znaczna zawartość witamin z grupy B, w szczególności: tiaminy, ryboflawiny, pirydoksyny i kwasu foliowego. Dodatkowo kasza ta dostarcza szerokie ilości prosto przyswajalnego białka bogatego w widoczne aminokwasy (metioninę, leucynę i izoleucynę).
Kasza jaglana BadaPak jest odżywczym produktem znajdującym wielkie wykorzystanie w kuchni. Może być zamiennikiem ziemniaków i ryżu. Nieprzeciętnie pasuje do zup, zapiekanek, farszy i gulaszu. Popularna jest także w wersji na słodko. Może być gotowana na mleku. Doskonale smakuje z dodatkiem cynamonu i owoców.
Kasza jaglana pozyskiwana jest z najstarszego uprawianego gatunku zboża czyli z prosa. To prawidłowo znana w naszej szerokości geograficznej roślina, która od kilku lat na nowo raduje się sporą popularnością. Kasze jaglaną można rozpoznać po standardowych żółtych ziarenkach z małą kropką.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.