Kasza jęczmienna pęczak BadaPak posiada sporo składników i wartości odżywczych. Jest to produkt, który bezapelacyjnie niejednokrotnie powinien znajdować się na naszych stołach. Posiada największą ilość błonnika spośród wszelkich kasz jęczmiennych. Pęczak to cenne źródło witamin z grupy B: B1 (tiamina), B2 (ryboflawina), B3 (niacyna), B6, B9 (kwas foliowy). Dodatkowo zawiera witaminę A, E oraz K. Kasza pęczak BadaPak dostarcza pokaźne minerały i mikroelementy. Są nimi: magnez, potas, fosfor, selen, cynk, krzem, miedź i mangan.
Kasza jęczmienna pęczak perłowy BadaPak spełni oczekiwania rewelacyjnie w kuchni jako dodatek albo baza posiłków. Komponuje się z sosami, gulaszami, zapiekankami. Może być elementem farszy a także dodatkiem do zup. Kasza pęczak to wartościowy towar, który warto wkomponować w codzienne posiłki.
Przed gotowaniem należy opłukać ziarna. Następnie do gotującej się wody w proporcji 1:2,5 wsypać kaszę.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.