Fasola Adzuki BadaPak gromadzi liczne witaminy i mikroelementy. Jest idealnym źródłem białka roślinnego i błonnika. Zawiera aż 29 substancji o działaniu antyoksydacyjnym. W składzie fasoli Azuki BadaPak wyszukamy niemało witamin z grupy B (B1, B2, B3, B5, B6) w szczególności wit B9, czyli kwas foliowy. To źródło cennych minerałów, między innymi żelaza, jak też potasu, magnezu, fosforu, cynku i selenu.
Fasola Adzuki BadaPak cechuje się orzechowym i lekko słodkawym smakiem. Jest genialnym składnikiem sałatek, sosów do makaronu, zup. Nad wyraz popularne są pasty i pasztety przygotowane na jej bazie. Ze względu na swój smak wykorzystywana jest także do przygotowania deserów.
Fasolę Adzuki BadaPak należy zalać wodą na około 12 godzin a następnie gotować do miękkości.
Fasola Adzuki jest rośliną strączkową pochodzącą ze wschodniej Azji. Można ją spotkać także pod nazwą Addzuki albo czerwoną soją. Aktualnie przystępna jest niemal na całym świecie jednak największą popularnością zadowala się w kuchni wschodu. Jest dość drobna, w głównej mierze koloru czerwonego jednakże zdarzają się odmiany białe, czarne i zielone.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.