Fasola czerwona BadaPak to wspaniały składnik sałatek, zup, warzywnych gulaszy, past, puree a także dań charakterystycznych dla kuchni meksykańskiej.
Fasolę czerwoną BadaPak przed ugotowaniem należy moczyć w wodzie poprzez około 12 godzin. Następnie nasiona płucze się i gotuje do miękkości. Solimy dopiero pod koniec gotowania.
Fasola czerwona jest gatunkiem roślin strączkowych. Jej ziarna są duże i czerwone a ze względy na zarys często nazywana jest fasolą nerkowatą. Pochodzi z Ameryki Południowej i Środkowej. Znana jest głownie jako komponent dań meksykańskich jednak ze względu na swoje cechy zdrowotne zaczyna być coraz bardziej lubiana także w naszej kuchni.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.