Fasola Jaś Tyczny BadaPak znamionuje się smacznymi, znacznymi, białymi nasionami. Przy jej pomocy można przygotować dużo wyśmienitych potraw pomiędzy innymi fasolkę po bretońsku, sałatki, kotlety czy pasty z fasoli, zapiekanki oraz pasztety.
Fasolę Jaś BadaPak należy przed ugotowaniem moczyć w wodzie około 12 godzin. W tym czasie nasiona powiększają swoją objętość, dzięki temu gotują się szybciej i nie pękają.
Fasola biała to tradycyjna odmiana fasoli uprawianej niemalże na całym świecie. Akcentuje się mnóstwo jej odmian, różniących się rozmiarem i smakiem. Najmocniej znana w Polsce odmiana białej fasoli to Jaś.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.