Cieciorka śladowa BadaPak ma delikatny, słodki smak odrobinę przypominający smak orzechów. Jej zastosowanie w kuchni jest niezwykle wszechstronne. Począwszy od zup przez gulasze, sałatki, pasztety, dania jednogarnkowe i hummus.
Cieciorka niepokaźna BadaPak przed ugotowaniem powinna być moczona poprzez około 8-12 godzin.
Cieciorka jest to jednoroczna roślina strączkowa. Pochodzi z Azji Zachodniej i jest ważnym elementem kuchni arabskiej. Ciecierzyca wyglądem najmocniej przypomina groch, dlategoniejednokrotnie nazywana jest grochem włoskim.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak jeszcze mogą być danymi literaturowymi.