Fasola czarna mała BadaPak charakteryzuje się dużą zawartością składników odżywczych. Im ciemniejszy odcień fasoli tym ich więcej. Głęboka odcień wynika także z wysokiej zawartości antyoksydantów w jej skórce. Jest ich wyraźnie więcej niżeli w fasoli białej. Fasola czarna BadaPak to doskonałe źródło białka oraz błonnika pokarmowego. Gromadzi także kwasy tłuszczowe Omega-3. W tych niewielkich ziarenkach znajdziemy dużo witamin, takich jak witamina A, E, K i witaminy z grupy B (tiamina, ryboflawina, niacyna, wit B4, B5, B6, a także kwas foliowy). Fasola czarna BadaPak w swym składzie posiada długą listę cennych minerałów takich jak: cynk, fosfor, magnez, mangan, miedź, molibden, selen, sód, potas, wapń i żelazo.
Fasola czarna BadaPak jest naturalnie słodkawa, smakuje idealnie i nie rozpada się po ugotowaniu. W kuchni swoje wykorzystanie odnajdzie jako składnik zup, sałatek, farszy i sosów. Przy jej pomocy można przygotować smaczne pasty i pasztet.
Fasolę czarną BadaPak należy opłukać, a także moczyć w wodzie przez około 12 godzin. Następnie gotować aż do stosownej miękkości.
Fasola czarna to jedna z odmian fasoli zwyczajnej. Uprawiana jest na całym świecie jednak największą popularnością zadowala się w Ameryce Południowej i Środkowej.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.