Fasola Jaś Tyczny BadaPak cechuje się smacznymi, obfitymi, białymi nasionami. Przy jej pomocy można przygotować sporo doskonałych potraw między innymi fasolkę po bretońsku, sałatki, kotlety czy pasty z fasoli, zapiekanki i pasztety.
Fasolę Jaś BadaPak należy przed ugotowaniem moczyć w wodzie około 12 godzin. W tym czasie nasiona powiększają swoją pojemność, dzięki czemu gotują się szybciej oraz nie pękają.
Fasola biała to konwencjonalna odmiana fasoli uprawianej niemalże na całym świecie. Akcentuje się dużo jej odmian, różniących się wymiarem i smakiem. Najszczególniej znana w Polsce odmiana białej fasoli to Jaś.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.