Fasola drobna Aura BadaPak tak jak pozostałe odmiany zawiera liczne właściwości odżywcze. Jest zasobna w wapń, potas, fosfor, magnez i żelazo. W przeciwieństwie do grochu nie zawiera sodu. Jest bogatym źródłem witamin z grupy B (B1, B2, B3 B6 i B9), które są konieczne do korzystnego przyswojenia komponentów mineralnych. W jej składzie wyszukamy także witaminy o właściwościach przeciwutleniających: A oraz E. Wszystko za sprawą szerokiej ilości białka, które posiada. Dostarcza obszerne ilości błonnika pokarmowego. W składzie fasoli drobnej Aura BadaPak wynajdziemy dodatkowo cenne kwasy tłuszczowe oraz fitosterole.
Fasolę drobną Aura BadaPak ze względu na swoje walory smakowe i zdrowotne warto niejednokrotnie umieszczać w powszednim jadłospisie. Stanowi wspaniały element zup i dań jednogarnkowych. Przy jej udziale można przyrządzić sałatki, pasztety, a także pasty kanapkowe.
Fasolę drobną Aura BadaPak należy przed ugotowaniem moczyć w wodzie około 12 godzin. W tym czasie nasiona powiększają swoją objętość, dzięki czemu gotują się szybciej i nie pękają.
Fasola należy do roślin strączkowych z rodziny bobowatych. Jest to roślina nie wymagająca specjalnych warunków do uprawy, dlatego występuje niemalże na całym świecie. Wyróżniamy nawet ponad 400 odmian fasoli. Aura to jedna z nich. Cechuje się białym kolorem, jest nieduża a jej nasiona są błyszczące i widać na nich delikatnie naznaczone żyłki.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.