Fasola Adzuki BadaPak zawiera liczne witaminy i mikroelementy. Jest świetnym źródłem białka roślinnego, a także błonnika. Mieści aż 29 substancji o działaniu antyoksydacyjnym. W składzie fasoli Azuki BadaPak odnajdziemy dużo witamin z grupy B (B1, B2, B3, B5, B6) w szczególności wit B9, czyli kwas foliowy. To źródło cennych minerałów, pomiędzy innymi żelaza, jak na dodatek potasu, magnezu, fosforu, cynku i selenu.
Fasola Adzuki BadaPak charakteryzuje się orzechowym i lekko słodkawym smakiem. Jest znakomitym składnikiem sałatek, sosów do makaronu, zup. Wyjątkowo lubiane są pasty i pasztety przygotowane na jej bazie. Ze względu na swój smak użytkowana jest także do przygotowania deserów.
Fasolę Adzuki BadaPak należy zalać wodą na około 12 godzin a następnie gotować do miękkości.
Fasola Adzuki jest rośliną strączkową pochodzącą ze wschodniej Azji. Można ją spotkać również pod nazwą Addzuki lub czerwoną soją. Obecnie przystępna jest niemal na całym świecie jednak największą popularnością cieszy się w kuchni wschodu. Jest dość nieznaczna, z reguły koloru czerwonego aczkolwiek zdarzają się odmiany białe, czarne i zielone.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.