Fasola Jaś Karłowy BadaPak pochodzi z polskich upraw, jest to najbardziej znana zarazem szczególnie zdrowa odmiana tej rośliny. Zawiera ogromną ilość wartościowego prosto przyswajalnego białka. Gromadzi niemało cennych substancji odżywczych między innymi żelazo, magnez, wapń, potas i fosfor. Nie wynajdziemy w niej sodu. Jest bogata w witaminy z grupy B, bez których wchłanianie minerałów zachodzi nieprawidłowo. Dostarcza dodatkowo witaminę A, E i K. Nasiona te są rewelacyjnym źródłem błonnika pokarmowego. Jaś Karłowy BadaPak mieści także cenne tłuszcze roślinne, lecytynę, a także fitosterole.
Fasola Jaś Karłowy BadaPak to towar, po który warto nieraz sięgać. Jest wartościowym dodatkiem do typu zup czy gulaszy, to główny składnik smacznej fasolki po bretońsku. Jaś Karłowy spełni oczekiwania w postaci past kanapkowych czy jako komponent kotletów wegetariańskich.
Fasolę Jaś BadaPak należy przed ugotowaniem moczyć w wodzie około 12 godzin. W tym czasie nasiona rozszerzają swoją objętość, dzięki temu gotują się szybciej oraz nie pękają.
Fasola to roślina strączkowa z rodziny bobowatych. Można wyznaczyć kilkaset jej odmian różniących się wielkością, kształtem i kolorem. W Polsce najistotniej lubiane są dwie odmiany – zwykła, a także wielokwiatowa. Odmianą fasoli wielokwiatowej jest świetnie każdemu znany Jaś.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.