Fasola czarna niewielka BadaPak znamionuje się dużą zawartością składników odżywczych. Im ciemniejszy kolor fasoli tym ich więcej. Głęboka kolor wynika także z wysokiej zawartości antyoksydantów w jej skórce. Jest ich wyraźnie więcej aniżeli w fasoli białej. Fasola czarna BadaPak to nadzwyczajne źródło białka i błonnika pokarmowego. Mieści także kwasy tłuszczowe Omega-3. W tych niewielkich ziarenkach odnajdziemy mnóstwo witamin, takich jak witamina A, E, K oraz witaminy z grupy B (tiamina, ryboflawina, niacyna, wit B4, B5, B6 i kwas foliowy). Fasola czarna BadaPak w swoim składzie ma długą listę cennych minerałów takich jak: cynk, fosfor, magnez, mangan, miedź, molibden, selen, sód, potas, wapń i żelazo.
Fasola czarna BadaPak jest naturalnie słodkawa, smakuje idealnie i nie rozpada się po ugotowaniu. W kuchni swoje wykorzystanie wyszuka jako element zup, sałatek, farszy oraz sosów. Przy jej pomocy można przygotować smaczne pasty i pasztet.
Fasolę czarną BadaPak należy opłukać, a także moczyć w wodzie poprzez około 12 godzin. Następnie gotować aż do optymalnej miękkości.
Fasola czarna to jedna z odmian fasoli zwyczajnej. Uprawiana jest na całym świecie jednak największą popularnością raduje się w Ameryce Południowej i Środkowej.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.