Fasola Jaś Karłowy BadaPak pochodzi z polskich upraw, jest to najmocniej znana zarazem bardzo zdrowa odmiana tej rośliny. Gromadzi ogromną liczba wartościowego łatwo przyswajalnego białka. Mieści sporo cennych substancji odżywczych między innymi żelazo, magnez, wapń, potas i fosfor. Nie odnajdziemy w niej sodu. Jest bogata w witaminy z grupy B, bez których wchłanianie minerałów zachodzi nieprawidłowo. Dostarcza na dodatek witaminę A, E, a także K. Nasiona te są genialnym źródłem błonnika pokarmowego. Jaś Karłowy BadaPak zawiera także cenne tłuszcze roślinne, lecytynę, a także fitosterole.
Fasola Jaś Karłowy BadaPak to artykuł, po który warto często sięgać. Jest wartościowym dodatkiem do typu zup czy gulaszy, to główny komponent smacznej fasolki po bretońsku. Jaś Karłowy stanie na wysokości zadania w postaci past kanapkowych czy jako komponent kotletów wegetariańskich.
Fasolę Jaś BadaPak należy przed ugotowaniem moczyć w wodzie około 12 godzin. W tym czasie nasiona zwiększają swoją pojemność, dzięki temu gotują się szybciej, a także nie pękają.
Fasola to roślina strączkowa z rodziny bobowatych. Można wyróżnić kilkaset jej odmian różniących się wielkością, kształtem oraz kolorem. W Polsce najszczególniej popularne są dwie odmiany – zwykła oraz wielokwiatowa. Odmianą fasoli wielokwiatowej jest świetnie każdemu znany Jaś.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.